От години се води битката  да я няма. Но ние показваме,

...
От години се води битката  да я няма. Но ние показваме,
Коментари Харесай

Георги Свиленски: От години се води битката БСП да я няма

" От години се води битката  да я няма. Но ние демонстрираме, че България има потребност от такава партия. Очаквам българските гласоподаватели да излязат да гласоподават и да поддържат партиите, които мислят за България, както и да има излъчено постоянно държавно управление след тези избори ". Това сподели пред БНР Георги Свиленски от. 

Той уточни, че служебният кабинет не стопира да се меси директно в предизборната акция:  " Тези хора са излъчени да вършат почтени, транспарантни, демократични избори, да обезпечат изборния развой, а не да дават оценки на политическите партии, които вземат участие в него ". 

Свиленски добави, че българските социалисти ще гласуват на вътрешнопартиен референдум с кого биха желали да взе участие в ръководството. 

Той е безапелационен, че  не е против въвеждане на еврото, а е за влизане в еврозоната, когато страната ни е готова за това: " Което говорехме през цялата предходна година - че България не е подготвена от 1 януари 2024 година, и то не поради неприети закони, а поради високата инфлация, поради това, че Брутният вътрешен продукт не дава отговор на изискванията, стана ясно и преди два дни ". 

Според него таван на цените би предпазил хората от това да станат жертва на високите цени - от 12 лв. кашкавал в мандрата до 30 лв. - в магазина: " Трябва да се борим за закон против спекулата. Когато го предложихме преди година и половина, ни упрекнаха в комунизъм, в непазарна стопанска система. Но това нещо го има към този момент в Европа. Какво би трябвало да чакаме? Инфлацията да стане 40%? Приоритетът на целите за нас са цените и приходите на жителите ". 

На въпрос за настояването на водачи от Демократична България за премахване на президента Румен Радев, той отговори, че е значимо първо да се формулират претекстовете и да се види дали има съображение за импийчмънт. 

По думите му " описът " Магнитски " не е тематика за, защото правосъдната система се е произнесла за хората, които са членове на партията и са в него ":  " Румен Овчаров е оневинен на две инстанции. За другите хора в листата няма дейности... Оттук нататък органите ще си свършат работата, в случай че имат някакви доказателства. Иначе, приказки кой какъв брой милиона къде има - всеки може да приказва, би трябвало да се носи отговорност за тези думи, само че трябват обстоятелства. Няма доказателство, факт, сметка, които да демонстрират. Има обвинявания, само че инспекциите в нашия случай са минали през правосъдната система с две оправдателни присъди на две инстанции. За енергийната самостоятелност, за всеки българин е ясно, че когато отстояваш българските национални ползи, евентуално някой различен не е удовлетворен ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР